Ik volgde mijn hart en luisterde naar mijn lijf...

Heb je ook zo genoten van de eerste zonnestralen de laatste dagen?
Het wordt lente en langzaam maar zeker wordt de natuur terug wakker.
En net als de natuur word ook ik terug wakker, langzaam maar zeker.

Quote: luistere naar het fluisteren van je lijf zodat het niet hoeft te schreeuwen.jpg

Sommige onder jullie weten het, maar velen ook niet, ik heb een aantal maanden voor een winterslaap gekozen.
Ook ik ben een mens van vlees en bloed die moet luisteren naar haar lijf en die dat vaak niet deed. En dat kunnen we een tijdje ongestraft doen, althans dat denken we toch... maar niet heel lang.
En ook voor mij kwam er een moment dat mijn lijf begon te schreeuwen en dat het zei STOP !!!

Ik heb na een periode van weerstand en ontkenning de uitnodiging van mijn lijf, heel liefdevol ter harte genomen.


Ik volgde mijn hart, luisterde naar mijn lijf (en naar het advies van mijn dokter en aantal goede vrienden)!

Het was en is nog steeds een waardevolle les om te ervaren hoe moeilijk het kan zijn om voor jezelf te kiezen. We willen de ander niet teleurstellen, ook ik wou dat niet.

Maar als je niemand wilt teleurstellen dan verwaarloos je de belangrijkste persoon, namelijk, JEZELF.


Na het advies van de dokter om te rusten, heb ik uren, dagen naar mijn agenda zitten kijken en denken, hoe ga ik dat doen... Allerlei scenario's passeerden de revue maar eigenlijk was er maar 1 mogelijkheid en dat was van vandaag op morgen stoppen.

Tijdens deze worstelingen moest ik denken aan de vele klanten die ik begeleid heb, in het durven knopen doorhakken en durven springen. Tegen alle verwachtingen in, toch die keuze maken omdat je diep van binnen weet dat het de juiste keuze is. Met een bang hartje en knikkende knieën, dwars door die muur van angst.

Want net daarom komen die dingen op ons pad, om ons iets te leren.
En als we niet luisteren dan krijgen we het gewoonweg nog een keertje terug op ons pad, gewoonlijk ook een slagske erger.


Vaak denken we dat veranderen onmogelijk is. Het houdt ons in een veilige en gekende situatie. Door deze beperkende overtuigingen zetten we onszelf echter vast. Zolang je gelooft dat het onmogelijk is, zoek je niet naar een andere weg. Daarom ben, ook ik, zo lang blijven werken. Ik dacht dat er geen andere mogelijkheid was. Maar die is er dus wel, en die is er altijd. En als er geen weg is, dan moet je hem soms zelf maken. Want er zijn altijd andere mogelijkheden dan diegene die jij al onderzocht hebt.
ALTIJD.
Maar vaak zie je dat niet meer zelf, en helpt het als een ander met je meekijkt en de dingen in vraag stelt. Durf dus hulp te vragen, en zorg ook op die manier voor jezelf.

Ook in het volgen van je hart en je passie zit er een valkuil en mag je niet vergeten om af en toe stil te staan en naar binnen te gaan. Bij alles wat je doet is het belangrijk om steeds dichtbij jezelf te blijven en jezelf steeds de vraag te stellen: "Wat heb ik op dit moment nodig en hoe kan ik mezelf daarin ondersteunen?"

NEEN zeggen tegen iets en beslissen om het niet te doen kan ook een manier zijn om iets af te vinken op jouw TO-DO lijst.

Net als in de natuur leeft alles volgens een circulair proces en heeft alles zijn tijd en tempo nodig. Een zaadje heeft tijd nodig om te kiemen en te groeien. De seizoenen geven de natuur de kans om te ontwaken, te groeien en te bloeien, om los te laten en om in alle rust en stilte te herbronnen.

Langs deze weg wil ik jullie laten weten dat ik, net als de natuur, aan het ontwaken ben en met veel goesting, maar rekening houdend met mijn lijf er terug ben voor je. Ik dank al mijn klanten die samen met mij in winterslaap zijn gegaan voor hun begrip en ik kijk ernaar uit om samen met jou op pad te gaan.

liefs
Bieke

3 levenslessen die ik dankzij het overlijden van mijn moeder kreeg en hoe ze me gemaakt hebben tot wie ik nu ben!

Hoe Leen haar weg naar mij vond en uiteindelijk naar zichzelf