Hoe Leen haar weg naar mij vond en uiteindelijk naar zichzelf

Ik was al een tijdje op zoek … ik vermoed dat ik mijn hele leven minder goed in mijn vel heb gezeten … Ik voelde me snel angstig, nam alles vrij persoonlijk. Ik was een vrij gevoelig persoon.

Hoe Leen haar weg naar mij vond en uiteindelijk naar zichzelf.jpg

Mijn leven liep ook niet zo vlot. In mijn jeugd ging ik veel weekendwerken om mijzelf maar niet te moeten tegenkomen en ik kwam in een relatie terecht waarin ik mezelf verloor. In deze verwarrende tijd deed ik ook een actie waar ik moeilijk overheen kwam, laat staan dat ik mezelf voor deze actie kon vergeven. Ik zat erg diep en werd opgenomen. Ik had een lichte psychose werd later vastgesteld en ik volgde hier therapie voor. Uiteindelijk hebben mijn partner en ik toch voor een echtscheiding gekozen maar toen ik nadien alleen mijn weg moest vinden, liep ik al snel opnieuw verloren. Ik volgde opnieuw therapie en hoewel de psychologen alle moeite deden om me met psychotherapie zelfvertrouwen te laten krijgen ... ik was niet voldaan en viel vaak snel terug opnieuw in een ‘middelmatig en depressief gat’. Ik had er eigenlijk meer dan genoeg van.

Na weer een moeilijke periode van veel gedachten en negatieve gevoelens ging ik toch terug op zoek. Ik zocht via internet deze keer naar ‘iets anders’ en kwam terecht bij Bieke.

Bieke gaf me een warm welkom. Ze gaf me het vertrouwen dat ik nodig had om mijn diepste gevoelens te vertellen. Ze voelt mensen heel goed aan.

Bieke werkt daarnaast ook praktisch. Ze tekende samen met mij mijn pad uit en waar ik uiteindelijk wilde geraken. Ze deed me de suggestie om een dagboek bij te houden en via bepaalde methodes liet ze me kijken naar mijn verleden en hiervan loskomen. Ze liet me ook vrede sluiten met de personen rondom me en gaf me zo de mogelijkheid om mezelf beetje bij beetje te kunnen vergeven.

Bieke geeft ook wijsheden door. Ze maakt hier tekeningen bij en daardoor lijkt het alsof je in de klas terecht komt, maar dit keer dingen leert, die je leven beter maken, die je dichter bij jezelf brengen en leren hoe je de weg van je hart kan volgen. Bieke leert hoe jij je eigen roer in handen kan nemen.

Omdat ik nogal vaak in paniek raakte en daardoor vaak weer helemaal in een negatief spiraal terecht kon komen, liet Bieke me kennismaken met een methode, waarbij ik mezelf steeds terug in balans kan brengen en daarna weer verder kan wandelen.

Ik zie Bieke als een soort van engel op mijn pad. Ik weet niet waar ik nu zou staan zonder haar. Ze heeft mijn leven beter gemaakt en heeft me gegeven wat ik echt nodig had!

Leen, 40 jaar

Ik volgde mijn hart en luisterde naar mijn lijf...

Gedicht van een klant