Blijf niet zitten in de wachtkamer van je leven - BESLIS en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk in handen

Blijf niet zitten in de wachtkamer van je leven - BESLIS en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk in handen

Loopbaan begeleiding


Herken je dit?

🙋‍♀️ Ik ben niet gelukkig op mijn werk
🙋‍♀️ Ik heb moeite met de balans tussen werk & prive
🙋‍♀️ Ik zit vast in een gouden kooi
🙋‍♀️ Ik zou wel willen veranderen maar ik weet niet hoe
🙋‍♀️ Ik wil terug aan de slag na een burn-out maar ik ben bang om terug dezelfde fouten maken.
🙋‍♀️ Ik heb een conflict met mijn collega/leidinggevende
🙋‍♀️ Ik wil leren NEEN zeggen en beter mijn grenzen bewaken want ik voel dat ik de pedalen aan het verliezen ben
🙋‍♀️ Ik ben op zoek naar handvaten om al die ballen in de lucht te houden

 

Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou!

Loopbaanbegeleiding is een specifieke vorm van jobcoaching, gesubsidieerd door de VDAB. Hierdoor kan je aan een zeer voordelig tarief  een persoonlijke begeleiding krijgen door een professionele coach. Elke 6 jaar heeft elke werknemer & zelfstandige recht op 2 loopbaancheques.
1 cheque is goed voor 4u coaching. Jij betaalt slechts 40€, de overheid legt 510€ bij exclusief BTW.

 
 

Wil jij terug fluitend naar je werk ?

Onderzoek dan of loopbaanbegeleiding iets voor jou is?
☎️ Boek een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek rechtstreeks in mijn agenda.
Ik bel jou op het afgesproken tijdstip en reserveer hiervoor een half uur.

📩 Download de folder van ARCTURUS met alle info
📩 Op de site van de VDAB lees je alles over loopbaanbegeleiding en hoe je de cheques moet bestellen

 
Neem het stuur van je leven terug in handen

Neem het stuur van je leven terug in handen

 
 

we onderzoeken samen hoe ik jou via loopbaanbegeleiding kan ondersteunen zodat je

💎 terug met GOESTING naar je werk gaat
💎 werkt vanuit jouw TALENTEN
💎 jezelf bevrijdt uit de GOUDEN KOOI
💎 een job vindt die je vervult en ENERGIE geeft
💎 BEWUST kiest voor jouw GELUK
💎 het stuur van jouw loopbaan terug in eigen handen neemt
💎 jouw WAAROM ontdekt en hoe je van daaruit op zoek kan gaan naar een betekenisvol leven

 

mijn A’s op jouw Q’s

❓ Ik ben niet van plan om van werk te veranderen, is loopbaanbegeleiding dan iets voor mij?

JAZEKER! Je kan bij mij terecht met al jouw vragen en worstelingen rond jouw job. Alles waar jij je ongelukkig over voelt en waarin je in vastloopt. Loopbaanbegeleiding is een positieve manier om even stil te staan bij je huidige loopbaansituatie, ik stel jou de vragen die jij jezelf niet stelt waardoor je tot nieuwe inzichten komt.

❓ Gaan we dan gewoon samen wat CV’s maken ofzo?

NEEN! Dat is niet echt de bedoeling, ik ga ervan uit dat jij dat nadien wel alleen kan. (Wat niet wil zeggen dat je me daar geen vragen over mag stellen natuurlijk!)
Maar, voor je die CV kan schrijven is het belangrijk dan je een goed zicht hebt op wie je bent, wat je belangrijk vindt in het leven, waar je voldoening uit haalt. Hoe jij wilt bijdragen aan het grotere geheel en wat je leven betekenisvol maakt. En dat zijn minder evidente zaken om in je eentje uit te vogelen. Daarbij kan een sparingspartner zoals ik wel eens handig zijn. We vertrekken met andere woorden niet zomaar vanuit je diploma en wat je kan maar we gaan op zoek naar jouw verlangen en wat jou écht gelukkig maakt.

❓ Wat is jouw werkwijze?

1 cheque is goed voor 4 uur loopbaancoaching. Bij mij zijn dit 3 sessies van 1u20.
We hebben een kennismakingsessie - een verdiepingssessie en een evaluatie moment.
Tijdens de sessies ben ik jouw sparringspartner. Mijn vraag aan jou is vaak: “waar loop je momenteel tegenaan? Op welke vraag zoek jij vandaag een antwoord?” En dan gaan we samen aan de slag. Ik stel jou de vragen die jij jezelf niet stelt zodat jijzelf tot inzichten komt. De antwoorden zitten namelijk in jou, ik ga die niet in jouw plaats formuleren.
Tussendoor krijg je oefeningen mee. Afhankelijk van de thema’s die aan bod kwamen krijg je opdrachten mee om verder thuis mee aan de slag te gaan. De inzichten die je van daaruit meeneemt zijn vaak het vertrekpunt van de volgende sessie.

❓ Hoeveel tijd neem een loopbaanbegeleiding in beslag?

De loopbaanbegeleiding gaat over veel meer dan die 4 uur. Je haalt er écht uit wat je er in steekt. Leg je jouw mapje na de sessie in jouw handschoenenkastje van de wagen en denk je de dag voordien, als je jouw afspraak met mij in je agenda ziet staan: “oh chips, ik heb nog niks gedaan aan mijn oefeningen!” Dan haal je er veel minder uit dan als je hier elke dag een half uurtje mee bezig bent. Het gaat immers over jouw toekomst en jouw werkgeluk. Doe die niet even tussen de soep en de patatten maar zet jezelf op je prioriteitenlijstje!

❓ Moet ik de 2 cheques na elkaar nemen?

NEEN! Dat moet je niet! Je bent zelfs niet verplicht op beiden cheques bij hetzelfde loopbaancentrum te nemen. Natuurlijk is dat wel handig want dan kunnen we verder werken en moet je niet weer opnieuw beginnen. De beslissing voor de start met de 2de cheque moet je maar nemen als de eerste cheque is afgerond. Je kan hem ook maar dan bestellen. Elke persoon en elke situatie is anders, zo ook ieders traject. Vaak is het zo dat er wat tijd tussen zit waarin je de inzichten implementeert en dat we de 2de cheque starten als je nieuwe vragen hebt. Op die manier haal jij het maximale uit de 2 loopbaancheques. Nadien kan je natuurlijk ook altijd bij mij op groot onderhoud komen als je ergens tegenaan loopt.

❓ Wat is dat persoonlijk ontwikkelingsplan dat ik moet maken?

De VDAB verwacht dat je een Persoonlijk Ontwikkelingsplan aanlevert op het einde van elke cheque. Kortwerk een POP. Maar geen nood! Je krijgt van ons een aantal handige templates waaruit je kan kiezen om in te vullen. Aan de hand van een aantal vragen kan onderzoeken waar je nu staat, waar je naartoe wilt, wat jou tegenhoudt en wat je kan helpen.

❓ Wie is arcturus?

Al meer dan 5 jaar volg ik binnen Arcturus verschillende langdurige opleidingen en zet ik tijdens mijn begeleidingen hun gedachtegoed neer.
Arcturus is naast opleidingscentrum in communicatie en bewustzijnsontplooiing ook een erkend loopbaancentrum van de VDAB. Loopbaanbegeleiding reikt verder dan zoeken naar een nieuwe werkgever of oplossingen zoeken bij ontevredenheid op de werkvloer. Talenten in kaart brengen, energierijke beslissingen nemen, openbloeien in de job, werken aan effectieve communicatie, stressvermindering en burn-out voorkomen, kiezen voor bewustzijn, zijn mogelijke thema’s waarrond we samen kunnen werken.

Nog vragen?


Gwenda plantte het zaadje van haar droom tijdens de loopbaanbegeleiding

Ik ben Gwenda, 33 jaar en levensgenieter.
Lange tijd heb ik rondgelopen met het gevoel: "Is het dit nu? Dat volwassen leven waar ik ZO naar uitgekeken had?"
Ik deed mijn job niet graag maar wist niet goed wat dan wel. Honderd ideeën had ik maar wat wilde ik nu echt? Welke richting wil je uit? Wat zijn nu echt je talenten? Waar sta je met plezier voor op in de morgen?

Mijn droom is om mensen te helpen zich beter in hun vel te voelen met natuurlijke remedies.
Dit op een rustige manier, zonder chemische troep maar met activiteiten en producten die de natuur ons geeft.
Die natuurremedies zijn dingen zoals meditatie, bloesemremedies, etherische oliën, kruiden, aromatherapie...
Het is voor mij heel belangrijk om op een natuurlijke manier het zelfgenezend vermogen (aanwezig in ieder mens) te ondersteunen met de hulp van de natuur maar zonder deze natuur te schaden.

Zo is Gioia geboren, mijn eigen zaak in relaxatiebegeleiding. De relaxatiebegeleiding gebeurt in de vorm van geleide meditatie, aangevuld met tips en tricks uit mijn eigen ervaringen.
Dat is voor Gioia nog maar het begin want uiteindelijk wil ik mijn zaak verder uitbreiden met bloesems, oliën...

Bieke heeft me richting gegeven in mijn leven. Aan hand van heel praktische oefeningen gaf ze me inzichten in wat mijn talenten zijn en kon heel wat van mijn overtuigingen ombuigen naar de werkelijkheid.
Mede dankzij Bieke heb ik durven kiezen voor een nieuwe richting in mijn leven, mijn leven 2.0 om het zo maar te zeggen.
Zij is zo enthousiast en positief ingesteld, echt een droomcoach aan je zijde op weg naar jouw droomleven.

Als Arcturus loopbaancoach kader ik je professionele activiteiten binnen het grotere geheel van bewustwording en persoonlijke groei. We gaan samen op zoek hoe jouw job een expressie kan zijn van jouw unieke zelf. Dit doen we door jouw kwaliteiten, passies en waarden te ontdekken. Zo kan je een leven neerzetten dat voor jou betekenisvol is. Ik ondersteun je om zelfbewust jouw persoonlijke loopbaandoel op te stellen. Door de juiste acties uit te stippelen, leer je stap voor stap hier krachtdadig mee aan de slag te gaan.

Arcturus kent me als een gedreven, spontaan en enthousiast iemand die mensen in beweging brengt. Zelf maakte ik een carrière-switch op mijn 37ste. Via loopbaanbegeleiding  ging ik op zoek naar mijn passie en schoolde me om tot Bachelor Sociaal Werk & contextuele counselor. In 2013 starte ik mijn opleidingen binnen Arcturus, ik begon met de basis, Master Practitioner NLP gevolgd door Transformative Life Coach, Hartcoherentie en Numerologie.

Ik geloof erin dat er voor iedereen een weg is naar een gelukkig en vervuld leven, het is de uitdaging om te blijven zoeken wat dit voor jou kan betekenen. Als Loopbaanbegeleider ga ik samen met jou op zoek naar jouw “waarom”. Wat geef jouw leven zin en betekenis? Wie wil jij in essentie (geweest) zijn? Waar geloof je in? Ik leer jou op een andere manier naar de dingen kijken zodat er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Hierdoor neem je steeds meer het stuur en de verantwoordelijkheid van jouw leven in eigen handen. Je ontdekt jouw passies en talenten en komt steeds dichter bij jezelf waardoor je leert leven vanuit jouw hart!

ga naar de website van Arcturus

ga naar de website van Arcturus

naar info VDAB

naar info VDAB