Geef jouw werk mee vorm dankzij loopbaanbegeleiding

Loopbaancoaching voor werknemers en zelfstandigen

 
Blijf niet zitten in de wachtkamer van je leven - BESLIS en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk in handen

Blijf niet zitten in de wachtkamer van je leven - BESLIS en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk in handen

Herken je dit?

🙋‍♀️ Ik ben niet gelukkig op mijn werk
🙋‍♀️ Ik heb moeite met de balans tussen werk & prive
🙋‍♀️ Ik wil op het einde van mijn leven geen spijt hebben omdat ik er te weinig was voor mijn gezin
🙋‍♀️ Ik heb het gevoel dat ik het leven van een ander leef en niet dat van mij
🙋‍♀️ Ik zit vast in een gouden kooi
🙋‍♀️ Ik voel me uitgeblust en ben bang dat ik in een burn-out terecht ga komen
🙋‍♀️ Ik zou wel willen veranderen maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken
🙋‍♀️ Ik wil terug aan de slag na een burn-out maar ik ben bang om terug dezelfde fouten maken.
🙋‍♀️ Ik heb een conflict met mijn collega/leidinggevende en wil hiermee leren omgaan
🙋‍♀️ Ik wil leren NEEN zeggen en beter mijn grenzen bewaken want ik voel dat ik de pedalen verlies
🙋‍♀️ Ik ben op zoek naar handvaten om al die ballen in de lucht te houden
🙋‍♀️ Ik ben een echte people pleaser en weet niet eens wat ikzelf wil
🙋‍♀️ Ik wil met iemand sparren en nadenken over plan B ook al is dit nu nog niet aan de orde
🙋‍♀️ Ik heb het gevoel dat ik er alles uitgehaald heb wat er in zit en vind geen uitdaging meer

 

Je bent niet de enige, helaas…

Maar vaak voelen we ons in deze worsteling heel alleen. We zitten als het ware op een eilandje met onze eigen zorgen. We willen er onze partner niet mee belasten uit angst deze ongerust te maken. We praten hier zelden over of verzanden in een negatieve klaagzang zonder echt een oplossing te vinden. We draaien rondjes in onze gedachten en duiken nog maar eens in die vacatures of verdwalen op het internet zonder daadwerkelijk iets te doen.

Naar ons werk gaan voelt als een opgave, als een straf die we moeten uitzitten, als iets dat we moeten doen om te kunnen leven.

 

Hoe zou het zijn om elke dag met goesting naar je werk te gaan?

Ik geloof erin dat er voor iedereen een weg moet zijn naar een gelukkig en betekenisvol leven. Ik weet ook niet welke weg dat voor jou is maar ik ben ervan overtuigd dat we die samen kunnen vinden. Elk loopbaantraject is een zoektocht op maat vertrekkende vanuit mijn koffer vol expertise, zo werken we samen aan jouw roadmap naar meer werkplezier.

 

Jouw werkgeluk ligt nu binnen handbereik!

Want een loopbaantraject van 8u kost je slechts 80€ in plaats van 1.100€ (exclusief BTW) als je aan deze voorwaarden voldoet.

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.

  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.

  • Je werkte in de laatste twee jaar minimum een jaar als werknemer of zelfstandige.

  • Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Loopbaanbegeleiding is een specifieke vorm van jobcoaching, gesubsidieerd door de VDAB. Voorlopig, want we weten nooit hoelang deze subsidie blijft duren, heeft elke werknemer & zelfstandige recht op 2 loopbaancheques om de 6 jaar. 1 cheque is goed voor 4uur coaching. Hierdoor kan je aan een zeer voordelig tarief  een persoonlijke begeleiding krijgen door een professionele coach. Jij betaalt slechts 10€ per uur in plaats van 166,4 €. Een mooi cadeau van vadertje staat dus om jouw werkgeluk terug in handen te nemen.

we onderzoeken samen hoe ik jou via loopbaanbegeleiding kan ondersteunen zodat je

💎 terug met GOESTING naar je werk gaat
💎 werkt vanuit jouw TALENTEN
💎 jezelf bevrijdt uit de GOUDEN KOOI
💎 een job vindt die je vervult en ENERGIE geeft
💎 BEWUST kiest voor jouw GELUK
💎 het stuur van jouw loopbaan terug in eigen handen neemt
💎 jouw WAAROM ontdekt en hoe je van daaruit op zoek kan gaan naar een betekenisvol leven

Wil jij graag zo snel mogelijk terug fluitend naar je werk ?

Wacht dan niet af tot het volgende loopbaanconsult.
☎️ Boek rechtstreeks in mijn agenda jouw telefonisch kennismakingsgesprek

Ik bel jou op het afgesproken tijdstip
en reserveer hiervoor een half uur.


Lees mijn blog waarin de 7 misverstanden rond loopbaanbegeleiding worden opgehelderd


Wat klanten zeggen over een loopbaantraject bij Bieke


Mijn A’s op jouw Q’s

❓ Ik ben niet van plan om van werk te veranderen, is loopbaanbegeleiding dan iets voor mij?

JAZEKER! Je kan bij mij terecht met al jouw vragen en worstelingen rond jouw job. Alles waar jij je ongelukkig over voelt en waarin je in vastloopt. Loopbaanbegeleiding is een positieve manier om even stil te staan bij je huidige loopbaansituatie, ik stel jou de vragen die jij jezelf niet stelt waardoor je tot nieuwe inzichten komt.
Lees ook mijn blog: 7misverstanden rond loopbaanbegeleiding opgehelderd

❓ Gaan we dan gewoon samen wat CV’s maken ofzo?

Neen, dat is niet echt de bedoeling, ik ga ervan uit dat jij dat nadien wel alleen kan. (Wat niet wil zeggen dat je me daar geen vragen over mag stellen natuurlijk!)
Maar, voor je die CV kan schrijven is het belangrijk dan je een goed zicht hebt op wie je bent, wat je belangrijk vindt in het leven, waar je voldoening uit haalt. Hoe jij wilt bijdragen aan het grotere geheel en wat je leven betekenisvol maakt. En dat zijn minder evidente zaken om in je eentje uit te vogelen. Daarbij kan een sparingspartner zoals ik wel eens handig zijn. We vertrekken met andere woorden niet zomaar vanuit je diploma en wat je kan maar we gaan op zoek naar jouw verlangen en wat jou écht gelukkig maakt.

❓ Wat is jouw werkwijze?

1 cheque is goed voor 4 uur loopbaancoaching. Meestal zijn dit 3 sessies van 1u20. Soms hebben we meer tijd nodig en werken we in sessies van 2uur.
Tijdens de begeleiding ben ik jouw sparringspartner. Mijn vraag aan jou is vaak: “waar loop je momenteel tegenaan? Op welke vraag zoek jij vandaag een antwoord?” En dan gaan we samen aan de slag. Ik stel jou de vragen die jij jezelf niet stelt zodat jijzelf tot inzichten komt. De antwoorden zitten namelijk in jou, ik ga die niet in jouw plaats formuleren. Op het einde van de sessie krijg je huiswerk mee. Afhankelijk van de thema’s die aan bod kwamen krijg je opdrachten mee om verder thuis mee aan de slag te gaan. Elk traject is dus maatwerk, we volgen jouw tempo en wat jij nodig hebt. Anderzijds hangt alles wel samen volgens dezelfde structuur. Ik kan daarvoor putten uit mijn rijk gevulde koffer aan expertise en opleidingen, overgoten met een sausje levenservaring en eigen ervaringDe inzichten die je van daaruit meeneemt zijn vaak het vertrekpunt van de volgende sessie.

❓ Moet ik de 2 cheques na elkaar nemen?

Neen, dat moet je niet, je bent zelfs niet verplicht op beiden cheques bij hetzelfde loopbaancentrum te nemen. Natuurlijk is dat wel handig want dan kunnen we gewoon verder werken en moet je niet opnieuw beginnen. De beslissing voor de start met de 2de cheque moet je maar nemen als de eerste cheque is afgerond. Je kan hem ook maar dan bestellen. Elke persoon en elke situatie is anders, zo ook ieders traject. Vaak is het zo dat we tijdens de eerste cheque de afspraken korter op elkaar zetten (2 wekelijks) omdat we dan sneller kunnen schakelen. Bij de 2de cheque kan er meer tijd tussen de sessies zitten om het aangeleerde te implementeren en opdrachten uit te voeren. Nadien kan je natuurlijk ook altijd bij mij op groot onderhoud komen als je ergens tegenaan loopt.

❓ Hoeveel tijd neem een loopbaanbegeleiding in beslag?

Gemiddeld duurt een traject 2 tot 4 maanden, we volgen daarbij jouw tempo. Maar, loopbaanbegeleiding gaat over veel meer dan die 8 uur coaching. Je haalt er écht uit wat je er in steekt. Leg je jouw mapje na de sessie in jouw handschoenenkastje van de wagen en denk je de dag voordien, als je jouw afspraak met mij in je agenda ziet staan: “oh chips, ik heb nog niks gedaan aan mijn oefeningen!” Dan haal je er veel minder uit dan als je hier elke dag een half uurtje mee bezig bent. Het gaat immers over jouw toekomst en jouw werkgeluk. Doe die niet even tussen de soep en de patatten maar zet jezelf op je prioriteitenlijstje!

❓ Wat is dat persoonlijk ontwikkelingsplan dat ik moet maken?

De VDAB verwacht dat je een Persoonlijk Ontwikkelingsplan aanlevert op het einde van elke cheque. Kortwerk een POP. Maar geen nood! Je krijgt van ons een aantal handige templates waaruit je kan kiezen om in te vullen. Aan de hand van een aantal vragen kan onderzoeken waar je nu staat, waar je naartoe wilt, wat jou tegenhoudt en wat je kan helpen.

je hebt niets te verliezen om samen met mij te onderzoeken wat jou meer werkplezier kan geven

je hebt niets te verliezen om samen met mij te onderzoeken wat jou meer werkplezier kan geven

❓ Wie is arcturus?

Al meer dan 5 jaar volg ik binnen Arcturus verschillende langdurige opleidingen en zet ik tijdens mijn begeleidingen hun gedachtegoed neer.

Arcturus is naast opleidingscentrum in communicatie en bewustzijnsontplooiing ook een erkend loopbaancentrum van de VDAB. Loopbaanbegeleiding reikt verder dan zoeken naar een nieuwe werkgever of oplossingen zoeken bij ontevredenheid op de werkvloer. Talenten in kaart brengen, energierijke beslissingen nemen, openbloeien in de job, werken aan effectieve communicatie, stressvermindering en burn-out voorkomen, kiezen voor bewustzijn, zijn mogelijke thema’s waarrond we samen kunnen werken.

Als Arcturus loopbaancoach kader ik je professionele activiteiten binnen het grotere geheel van bewustwording en persoonlijke groei. We gaan samen op zoek hoe jouw job een expressie kan zijn van jouw unieke zelf. Dit doen we door jouw kwaliteiten, passies en waarden te ontdekken. Zo kan je een leven neerzetten dat voor jou betekenisvol is. Ik ondersteun je om zelfbewust jouw persoonlijke loopbaandoel op te stellen. Door de juiste acties uit te stippelen, leer je stap voor stap hier krachtdadig mee aan de slag te gaan.

Arcturus kent me als een gedreven, spontaan en enthousiast iemand die mensen in beweging brengt. Zelf maakte ik een carrière-switch op mijn 37ste. Via loopbaanbegeleiding  ging ik op zoek naar mijn passie en schoolde me om tot Bachelor Sociaal Werk & contextuele counselor. In 2013 starte ik mijn opleidingen binnen Arcturus, ik begon met de basis, Master Practitioner NLP gevolgd door Transformative Life Coach, Hartcoherentie en Numerologie.

Ik geloof erin dat er voor iedereen een weg is naar een gelukkig en vervuld leven, het is de uitdaging om te blijven zoeken wat dit voor jou kan betekenen. Als Loopbaanbegeleider ga ik samen met jou op zoek naar jouw “waarom”. Wat geef jouw leven zin en betekenis? Wie wil jij in essentie (geweest) zijn? Waar geloof je in? Ik leer jou op een andere manier naar de dingen kijken zodat er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Hierdoor neem je steeds meer het stuur en de verantwoordelijkheid van jouw leven in eigen handen. Je ontdekt jouw passies en talenten en komt steeds dichter bij jezelf waardoor je leert leven vanuit jouw hart!

Nog vragen?


Nog twijfel?

Doe de beroepenkeuzetest of de loopbaantest

Twijfel je over je beroepskeuze? Of heb je nood aan een andere job?
Vul deze beroepskeuzetest in van 123test en krijg inzicht in welke job of beroep het beste bij je passen.
Wil je een diepgaandere test die door meer dan 3.000 loopbaanadviseurs wordt gebruikt? Dan kan je ook de betalende versie doen.


Voel je je niet goed in je job en wil je weten of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Duid telkens het best passende antwoord aan in deze test.


📩 Download de folder van ARCTURUS met alle info
📩 Op de site van de VDAB lees je alles over loopbaanbegeleiding en hoe je de cheques moet bestellen


ga naar de website van Arcturus

ga naar de website van Arcturus

naar info VDAB

naar info VDAB